sâmbătă, 23 februarie 2019

Greviști fără memorie și cu tupeu

Penibilul s-a instalat în România mai presus decât abuzul însuși. Ieșirea în stradă a magistraților arată o evidentă nemulțumire. Însă aceasta este una în continuarea actului de justiție absurd, banditesc, aflat în mecanismul unor personaje care nu au ce cauta în componența instanțelor de judecată.
Magistrații din România au fost formați și folosiți de-a lungul multor zeci de ani drept cozile de topor ale regimurilor politice. In ultimii ani, situația s-a schimbat în sensul că li s-a acordat o anume libertate inamovibilă pe care au utilizat-o în scopul intereselor proprii, de promovare frauduloasă , de câstiguri materiale, de relaționare cu mediul mafiot politic sau economic, și cu consecințe fatale actului de justiție. Cu un asemenea statut și posibilități de fraudare a legii, oamenii legii au făcut propria lege în modul cel mai delirant posibil.
Ieșirea în stradă a magistraților îi discreditează iremediabil pe un anumit segment de timp, cu consecințe extrem de grave pentru percepția legii și legalității în mediile de risc. In plan general, intrarea în funcțiune a Secției pentru Infracțiunile din justiție reduce semnificativ infracționalitatea publică. Gestul lor seamănă unei revolte a securiștilor contra unei legi a lustrației. Dacă ar fi fost obligați să își asume condiția legal profesională, magistrații ar fi demonstrat altfel, având la dispoziție alte modalități, însă acelea nu pot funcționa fără integritate și profesionalism desăvârșit. Pentru acestea este nevoie de un alt tip de comportament socio-profesional, unul pe care magistrații momentului l-au pierdut în mizeriile tranzacționate în care au fost implicați, contra legii și Constituției.
Dorind să rămână în afara legii, adevărați milițieni ai aplicării legii bunului plac, se pare că au văzut negru în fața ochilor cu transformarea în Departament a Secției privind Infracțiunile din Justiție. Văzând justiția la fel cu mediul infracțional, adevărat domeniu privat, al matrapazlâcurilor cu monopol, magistrații greviști din România chiar au pierdut lipsa măsurii, ceea ce e grav și lipsit de minim bun simț.
După zecile de ani de comunism dur și degringoladă ulterioară, greva magistraților oferă un spectacol dezgustător. Fie ca Secția de investigare a Infracțiunilor din Justiție să intre cât mai repede și profesionist în activitate, spre binele românilor și al magistraților de vocație!


Sursa: https://www.cotidianul.ro/grevisti-fara-memorie-si-cu-tupeu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu